MAS Radbuza > Novinky > Do Kozolup se sjeli dobrovolníci z celého světa
11/9 2023

Do Kozolup se sjeli dobrovolníci z celého světa

Již počtvrté se ve spolupráci s Dobrovolnickým klubem INEX-SDA a obcí Kozolupy na našem území konal mezinárodní dobrovolnický projekt Workcamp – letní pobyt, kterého se účastní dobrovolníci z celého světa za účelem pomoci místním. Od 21. srpna až do 1. září se parta dvanácti dobrovolníků pokoušela za sebou zanechat stopu v našem regionu – což se jim rozhodně povedlo!

I letos se opět jednalo o partu dobrovolníků opravdu z celého světa. Mimo našich německých sousedů, či španělských a italských kolegyň, se do Kozolup vydali dobrodruzi a dobrodružky z Ázerbájdžánu, Mexika, Japonska, Taiwanu či Turecka. I přes nepřízeň počasí udělali dobrovolníci ovšem spoustu potřebné a užitečné práce. Od natírání plotů, úklidu veřejného prostranství, práci v sadu až přes pomoc na rockovém festivalu v Kozolupech. Prostě vše, s čím bylo potřeba hnout a pomoct. Pár dobrovolníků si náš Workcamp vybralo záměrně právě kvůli zmíněnému programu. 

Věříme, že si to pracanti u nás náležitě užili a odvezou si zaslouženě dobrý pocit z odvedené práce – za tu jim ještě jednou děkujeme. Zároveň také děkujeme Dobrovolnickému klubu INEX a obci Kozolupy za ukázkovou spolupráci a už teď se těšíme na další ročník a na to, jaké dobrovolníky nám opět nadělí.